Handbal: zege heren Quintus, verlies dames

Quintus heeft een mooie teamprestatie geleverd door het sterker geachte JMS/Hurry Up te verslaan. De ploeg uit Zwartemeer had zich de afgelopen maanden flink versterkt en gaat voor een plek bij de eerste vier. In de Van der Voort/Hal kreeg het publiek een spannende wedstrijd te zien waarin beide ploegen niet voor elkaar onderdeden. Bij een 11-9 voorsprong met nog ruim 10 minuten te spelen had Quintus een kleine tussensprint en wist de rust te bereiken met een 19-16 voorsprong. Het grootste verschil in de tweede helft was een voordelige marge van zes doelpunten voor Quintus. In het tweede gedeelte van het tweede bedrijf slonk de voorsprong naar drie doelpunten, maar de thuisploeg hield defensief de deur goed dicht en wist een 35-32 zege uit het vuur te slepen. Belangrijk was het collectief van Quintus dat de zege bracht. Gezien de overige uitslagen in de eredivsie zal het een seizoen worden met vele verrassingen.

DIOS is het seizoen begonnen met een overwinning. In sporthal De Boerhoorn in Rolde won DIOS met 17-14 van promovendus PK/Unitas. In een bijna gelijk opgaande wedstrijd nam de ploeg uit Midden-Delfland een voorsprong van 9-8 bij rust. Na de pauze wist DIOS het hoofd koel te houden in de knusse sporthal en won het met drie doelpunten verschil: 17-14. Bart Dessens scoorde zes keer. Ricardo Zeestraten was vijf keer succesvol.

Virto/Quintus heeft hard kennisgemaakt met de stootkracht van Schuler Afbouwgroep/DOS. De promovendus had zich in de zomermaanden flink versterkt met vijf speelsters van Jong Oranje waaronder Kelly Dulfer van Quintus en heeft als doelstelling het behalen van de eerste vier. In sporthal De Klabbe in Emmer-Compascum verloor Quintus kansloos met 35-25. De Heulse ploeg startte niet scherp aan de wedstrijd en liep vanaf het begin achter de feiten aan. Binnen het kwartier was, gezien het spelbeeld, de achterstand al onoverbrugbaar. Quintus herstelde zich wel van de zwakke openingsfase, maar dichtbij de thuisploeg kon het niet komen. De ruststand was 19-12 in het voordeel van DOS. Uiteindelijk verloor Quintus dus met 10 doelpunten verschil en blijft DOS koploper.

In deze divisie wisten beide streekploegen geen overwinning te behalen. WPK/Westlandia opende het nieuwe seizoen met een nederlaag bij PSV. In sporthal De Vijfkamp kon de Naaldwijkse ploeg geen antwoord vinden op de 6-0 straffe dekking en de snelle hoekspeelsters. De Eindhovense thuisploeg leidde bij rust met14-10. Na de pauze knokte Westlandia zich terug in de wedstrijd naar een 17-16 achterstand, echter PSV herstelde zich en liep uit naar een 27-21 overwinning.

De reserves van Virto/Quintus vonden hun Waterloo bij het vernieuwde Klink Nijland/Kwiek. De ploeg uit Raalte heeft diverse nieuwe speelsters in haar selectie en wil een stap voorwaarts maken. In sporthal Tijenraan won het fysiek sterkere Kwiek met 23-17. De ruststand was 10-8in het voordeel van de Raalter thuisloeg. Bij Quintus keepten Rinka Duijndam en Esther de Vos een prima wedstrijd.