Archief

Snelheidsmetingen bij Maastunneltje

De gemeente Westland laat deze maand onderaan de Maasdijk ter hoogte van het Maastunneltje snelsheidsmetingen verrichten. GemeenteBelang Westland kaartte de in haar ogen gevaarlijke situatie aan. Volgens haar raast het verkeer vaak voorbij de uitgangen van de tunnel. Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten, worden maatregelen genomen.

GBW en eerder ook al de raadsfractie LPF Westland, hadden gevraagd zigzaghekken te plaatsen bij de uitgangen. De werkgroep Verkeer heeft die optie in het verleden eens besproken, maar deze werd terzijde geschoven. De hekjes zouden voor te veel hinder zorgen, voor zowel het verkeer als de hulpdiensten. Bovendien is volgens Westland de kans groot dat de stoep als fietspad zal worden gebruikt.

Naar aanleiding van de vragen van de LPF in januari 2011, is er na overleg met bewoners wel besloten dat de bestaande verkeersdrempels worden verhoogd. GBW had gevraagd om het knelpunt met voorrang op te nemen in het school-thuisroutesplan. Het college weigert dit te doen.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen