Archief

'Centrumplan Waaijer is écht het beste'

Na de onstuimige informatieavond van maandagavond, probeert de PvdA in Midden-Delfland inwoners ervan te overtuigen dat het centrumplan Waaijer/Jumbo het beste is. Met name het gegeven, dat dit plan - na jaren van gesteggel - snel te realiseren is, is voor de fractie doorslaggevend. De PvdA vindt dat er onrust is ontstaan, doordat er onduidelijk is gecommuniceerd.

De verliezende partij, Leyten/Plus, zou pas gestart zijn met de bouw als zeventig procent van de 39 appartementen boven de winkels zou zijn verkocht. Waaijer gaat van start, zodra het bestemmingsplan is aangepast. Bovendien past dit plan veel beter bij het dorpse karakter, zegt de PvdA.

Wat verder wordt aangehaald, is dat er bij het gekozen plan geen risico is op leegloop van winkels aan de Dijkshoornseweg naar het nieuwe centrum. Leyten koos voor 500 vierkante meter winkeloppervlak, wat winkels weg zou kunnen trekken. Ook het feit dat Leyten een tweede horecaplein wilde, naast dat bij de Hoornse brug, heeft niet de voorkeur van de PvdA.

Tot slot benadrukt de fractie, dat er in beide plannen wordt gesproken over een tweede supermarkt. Uit een rapport van een onderzoeksbureau is gebleken, dat deze ook klanten voor omliggende winkels trekt.