Archief

Mogelijk motie voor alternatief Molenslag

De gemeenteraad van Westland zal zich op 17 september opnieuw buigen over het lot van camping Molenslag in Monster. Er hangt sinds dinsdagavond een motie in de lucht waarin een ruime raadsmeerderheid wethouder Weverling gaat vragen om een alternatieve locatie te zoeken.

Eerder heeft het college van B en W aangegeven, dat het zoeken van een alternatieve locatie geen taak voor de gemeente is, maar dat het initiatief bij de exploitant ligt. Omdat dit in de praktijk een vrijwel niet haalbare kaart is, overweegt de gemeenteraad, op aangeven van D66, de wethouder met genoemde inspanningsverplichting op te zadelen.

Volgens Weverling is opheffing van de camping onafwendbaar vanuit een oogpunt van natuurbeleid van de overheid. Ook provinciaal bestuurder Weber heeft dat onlangs nog eens bevestigd. Een en ander is voor fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig reden om een kruistocht bij de Rijksoverheid te gaan ondernemen om de camping te behouden.

Raadslid Jan van Rossum (CDA) ziet voor de wethouder nog een mogelijkheid om in een provinciale vergadering van volgende week woensdag een pleidooi te houden voor een langer voortbestaan van camping Molenslag. Weverling gaat deze suggestie onderzoeken.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen