Archief

Midden-Delfland: Denk mee over duurzame plannen

De gemeente Midden-Delfland wendt zich tot haar inwoners voor een bijdrage aan een duurzaam energieplan. Dat wordt gemaakt vanwege aansluiting bij Covenant of Mayors, waarmee werd getekend voor energiebesparing en duurzame doelstellingen. In september worden er drie discussieavonden georganiseerd.

De gemeente wil graag van inwoners horen wat ze kan doen om nog 'groener' te worden en waar behoefte aan is. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanleggen van fietspaden, het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto's en het opzetten van recycleprogramma's.

Mensen die een steentje willen bijdragen, kunnen op 12, 23 en 25 september terecht op het gemeentehuis. Dan worden respectievelijk de onderwerpen energieneutraal bouwen, duurzame bedrijfsvoering en duurzaam vervoer behandeld.

Bijna 5.000 Europese burgemeesters hebben het Burgemeestersconvenant ondertekend. Met de verbintenis gaan ze proberen 20 procent energie te besparen, 20 procent groene energie op te wekken en eenzelfde percentage CO2 te besparen.