Archief

CDA: stimuleer zonne-energie op sportparken

De gemeente Westland zou een stimuleringsregeling voor zonnecollectoren op sportcomplexen in het leven moeten roepen. Dat suggereert de Westlandse CDA-fractie. Deze stelt voor om de verenigingen 25 procent van de kosten voor het plaatsen van zonnepanelen te vergoeden.

Volgens het CDA zijn sportkantines de 'buurthuizen van de toekomst' en kunnen ze wat duurzaamheid betreft een goede voorbeeldfunctie vervullen. Bovendien biedt de stimuleringsregeling kansen voor het bedrijfsleven, dat het door de crisis zwaar heeft.

De verenigingen kunnen de zonnecollectoren volgens het CDA rendabel maken door de energie die zij zelf niet nodig hebben, te leveren aan omliggende bedrijven, verenigingen of woningen. De fractie zou het liefst zien, dat de overheid fiscale regelingen treft om derderlijke initiatieven te ondersteunen.

In Westland financiert omnisportvereniging Quintus in Kwintsheul haar verbouwing door middel van een adoptieplan voor zonnepanelen. Bedrijven en gezinnen kunnen voor een periode van vijf jaar voor 500 euro een paneel sponsoren. In juni gingen de eerste collectoren het dak op.

Categorieen:
Westland Algemeen