Archief

Duijsens: WOC nu buiten de deur houden

Volgens de raadsfractie Westland Verstandig-Leo2.0 is zij geen tegenstander van deelname van de Westlandse Ondernemers Combinatie (WOC) aan inschrijving van een Europese aanbesteding van het nieuwe gemeentehuis. De fractie wil alleen bereiken, dat de WOC niet (meer) wordt betrokken in de voorbereiding van die aanbesteding. Dat stelde fractievoorzitter Duijsens dinsdagochtend na kennisname van berichtgeving door de WOS en de reactie van het CDA daar op.

Duijsens wil woensdagavond van burgemeester Van der Tak horen, welke rol de WOC nu verder nog heeft met betrekking tot het nieuwe gemeentehuis, mede gezien haar aanwezigheid bij de persconferentie van afgelopen donderdag. Het is volgens hem "niet zuiver", als de WOC in welke zin een rol speelt bij de Europese aanbesteding. "Dit betekent dat de WOC dus niet nu in de voorfase betrokken mag worden bij het formuleren van de aanbesteding, terwijl ook de plannen van de WOC niet aan de aanbesteding ten grondslag gelegd mogen worden", aldus Duijsens.

Om de zaak zuiver te houden, moet het college van B en W de aanbesteding en de voorwaarden van de aanbesteding zelf formuleren, stelt Duijsens. "Het mag natuurlijk geen 'spelletje' worden, dat de WOC in een bevoorrechte positie bij de inschrijving gebracht wordt door het college", besluit de voorman van Westland Verstandig-Leo2.0.

Categorieen:
Westland Algemeen