Archief

Westland Verstandig: WOC mag niet meer meedoen

De Westlandse Ondernemers Combinatie zou volgens de fractie van Westland Verstandig/Leo 2.0 niet (verder) betrokken mogen zijn met de Europese aanbesteding voor het nieuwe Westlandse gemeentehuis. Gezien de rol die de combinatie heeft gespeeld in de poging van de gemeente om de Europese regels te omzeilen, vindt de fractie het eventuele betrekken van de WOC bij de voorbereiding van de opdracht 'niet zuiver'.

Dit zal woensdag naar voren komen bij de rondvraag tijdens de vergadering van de raadscommissie Bestuur. Fractievoorzitter Duijsens zal een stortvloed aan vragen op het college afvuren over de recente gang van zaken rond de bouw van het gemeentehuis. Donderdag liet het college weten af te zien van een constructie waarbij de bouw aan de WOC gegund zou worden. Onzekerheid over langdurige juridische procedures lag daaraan ten grondslag.

Duijssens, die zich hevig verzet tegen de nieuwbouw, geeft vooral burgemeester Van der Tak onder uit de zak. Hij noemt diens behandeling van het dossier 'een complete afgang'. Eerst verkondigde Van der Tak dat het Westland zich niet aan de Europese regels hoeft te houden, om bij de eerste de beste dreiging van een kort geding alles weer in te trekken. Hij wist van aanvang af toch dat er kans op een rechtszaak was, aldus Duijssens.

De fractievoorzitter wil weten welke gevolgen Van der Tak persoonlijk aan de gang van zaken verbindt. Hij vraagt zich hardop af of Van der Tak wel burgemeester van Westland kan blijven. "Is dit nog wel de burgemeester die goed is voor Westland en haar burgers. De vraag stellen is wellicht hem ook al beantwoorden..."

Wethouder Weverling kwalificeerde maandagavond de aantijging van Duijssens aan het adres van de burgemeester als een "respectloze reactie".

Categorieen:
Westland Algemeen