Archief

'Geen toezegging aan Naaldwijk en Westlandia'

Aan de voetbalverenigingen Naaldwijk en Westlandia zijn geen financiële toezeggingen gedaan met betrekking tot een eventuele fusie van beide clubs. Dat heeft wethouder El Mokaddem van de gemeente Westland maandagavond gesteld in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De wethouder zei dit in antwoord op vragen van de fractie van LPF Westland. Door deze fractie is gewezen op een alinea in het fusierapport van de door beide clubs ingestelde stuurgroep. Daarin staat letterlijk: "Beide verenigingen hebben in totaal nog ruim 200.000 euro niet bestede subsidiegelden te goed van de gemeente Westland, waarvan B & W mondeling heeft toegezegd dat deze voor de nieuw- of verbouw door de fusievereniging kan worden gebruikt."

Volgens El Mokaddem kunnen de verenigingen na een eventueel fusiebesluit, waarin onder meer de rechtsvorm van de nieuwe club is vastgelegd, een aanvraag voor financiële steun indienen. Deze zal dan in eerste instantie door het college worden beoordeeld en vervolgens aan de gemeenteraad worden voorgelegd.