Archief

Mishandelaars aangehouden in Naaldwijk

In Naaldwijk zijn twee mannen aangehouden voor mishandeling. Dat gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.50 uur op het Raoul Wallenbergplein. Het gaat om een 18-jarige Rijswijker en een 20-jarige Hagenaar, die een man en een vrouw mishandelden. De man kreeg enkele rake klappen en een vrouw die het slachtoffer te hulp schoot, werd eveneens mishandeld.

Het slachtoffer had eerder op de avond ruzie met een groep jongeren gehad en besloot naar huis te lopen. Op weg naar zijn woning kwam hij de groep jongeren weer tegen en werd hij mishandeld. De recherche zoekt getuigen.

Er loopt ook nog een onderzoek naar een mishandeling die in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.30 uur plaatsvond op het Emmaplein. Een man en een vrouw kregen ruzie met een groep jongeren en werden mishandeld. De man liep een gebroken hand en de vrouw gezichtsletsel op. Ook in deze zaak is de recherche op zoek naar getuigen.

Een 47-jarige Delftenaar werd zaterdagavond om 23.35 uur op de Prins Bernhardstraat aangehouden, omdat hij een valse naam opgaf nadat agenten hem een bekeuring hadden gegeven voor wildplassen. Na zijn aanhouding bedreigde hij de agenten, die hiervan aangifte deden.

Tijdens de feestweek schreven agenten meerdere processen-verbaal uit: zestien keer voor wildplassen, vier keer voor verstoring van de openbare orde, tweemaal voor openbare dronkenschap, driemaal voor het niet kunnen tonen van een legitimatiebewijs en één proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

Op zaterdagavond heeft de politie extra agenten ingezet. Zij hielden vooral toezicht na afloop van het evenement. "De geweldsincidenten vonden veelal plaats na een ruzie op straat waarbij alcohol in het spel was", aldus woordvoerder Cor Spruijt. De recherche onderzoekt deze incidenten en is daarom op zoek naar getuigen die zich kunnen melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen