Archief

'Bezuinig op collegepropaganda'

De gemeenteraadsfractie Westland Verstandig-Leo 2.0 beticht het college van B en W van profileringsdrang. De fractie vindt dat er flink bezuinigd moet worden op beleidsvoorlichting en 'collegepropaganda'. Die sfeer zou worden opgeroepen in gemeentelijke persberichten, de invulling van het eigen tv-programma Westland Report bij de WOS en het gemeentenieuws in weekblad Groot Westland.

Meerdere burgers hebben bij Westland Verstandig-Leo 2.0 hun beklag gedaan. Volgens de fractie is er sprake van een onbalans: enerzijds gebrekkige communicatie over uitvoeringskwesties, anderzijds een overkill aan beleidsvoorlichting. In dat laatste geval "lijkt de inzet van communicatiemensen en -middelen welhaast grenzeloos", schrijft fractielid Leo Geubbels.

Westland Verstandig-Leo 2.0 wil weten, hoeveel geld de gemeente aan communicatie besteedt en hoeveel mensen, zowel intern als extern, zich daar mee bezighouden. Ze wil verder weten of de gemeente een communicatieplan heeft en hoe het budget van 100.000 euro extra per jaar wordt besteed.

Categorieen:
Westland Algemeen