Archief

'Noord- en Zuidvliet voor pleziervaart verbinden'

De CDA- fractie in Maassluis wil een extra verbinding tussen de Noord- en Zuidvliet in het centrum van de stad. Deze moet ter hoogte van de P.C. Hooftlaan komen. Op dit moment kan de pleziervaart alleen bij de jachthaven van de ene vliet naar de andere varen.



Met de extra verbinding wil de fractie meer beweging op de vlieten realiseren wat kan resulteren in meer levendigheid voor de binnenstad en handel voor de ondernemers. In november vorig jaar pleitte de fractie al voor een zwaaikom ter hoogte van de P.C. Hooftlaan. Op deze manier kan pleziervaart op die plek keren.

Maassluis lijkt steeds meer pleziervaart naar de stad te wil trekken. Zo is de gemeente begonnen met een proef om tot en met 16 oktober de Koepaardbrug en de Schansburg vaker te openen. Daarnaast wil de gemeente een tweede drijvende steiger realiseren aan de Marnixkade, specifiek voor de pleziervaart. Nu ligt er al een ten behoeve van de Stichting Sleepboothaven.

De Stichting Monstersche Sluis is al enige tijd bezig om volgend jaar de gelijknamige sluis te heropenen. Hiermee ontstaat een doorgang in de stad van de Waterweg naar de binnenstad en Midden-Delfland.