Kouwenhoven derde in Exloo

In het Drentse Exloo heeft wielrenner Sjoerd Kouwenhoven zondag een podiumplaats bemachtigd tijdens de Zuid-Oost Drenthe Classic 2. De renner van Cyclingteam de Rijke eindigde bij de professionals na 209 kilometer als derde.

Volgens de Honselersdijker kwam de prestatie niet vanzelf tot stand. "Ik viel in het begin, zat de hele dag in de laatste groep en heb zo'n 10 keer willen afstappen", vermeldt Kouwenhoven op Twitter. Een dag eerder, tijdens de Zuid-Oost Drenthe Classic 1, behaalde de 22-jarige renner een vijfde plaats. De in Maasland woonachtige Arjan de Baat, uitkomend voor Parkhotel Valkenburg CT, wist daarbij als tiende te eindigen.

In de ronde van Made reed Naaldwijker Paul Helderman naar een tweede plaats in de categorie Elite/Beloften. Voor de WWV'ers Jesse van den Enden en Noah van der Meer was daar een eerste plaats weggelegd bij respectievelijk de junioren en de nieuwelingen.