Archief

Samenwerkingsverband Excelsior M. en Sparta

Excelsior Maassluis is de komende drie jaar als opleidingspartner verbonden aan Sparta Rotterdam. De Kasteelclub heeft vrijdagavond, voorafgaand aan de stadsderby tegen SBV Excelsior, het samenwerkingsverband officieel met de Tricolores gesloten.

Ook met S.V. Oranje-Wit uit Dordrecht is een nieuw contract gesloten. Sinds vorig jaar is overigens ook FC 's-Gravenzande al als partner met Sparta verbonden.

Algemeen/Technisch Directeur Wiljan Vloet is helder over de keuze van de nieuwe opleidingspartners: "Sparta Rotterdam kiest zorgvuldig uit met welke amateurclubs een samenwerking mogelijk is. Wij willen samenwerken met ambitieuze clubs en kiezen dan voor een duurzame relatie. Als regionale jeugdopleiding biedt Sparta ondersteuning in kennis op technisch, tactisch en organisatorisch gebied. Gezamenlijk willen we spelers nog beter opleiden zodat ze op een zo hoog mogelijk niveau kunnen trainen en spelen."

Het is niet alleen maar een samenwerking op het gebied van talentontwikkeling. Naast een voetbaltechnische samenwerking vindt Sparta het ook belangrijk om de opleidingspartner te betrekken bij activiteiten van de profclub. Zo stelt Sparta kaarten ter beschikking voor thuiswedstrijden ten behoeve van de vrijwilligers en kunnen jeugdleden tegen gereduceerd tarief naar een thuiswedstrijd op Het Kasteel.