Zaalhandbal: verlies voor Quintus, DIOS en Verburch

Quintus heeft een onnodige nederlaag geleden in de zevende wedstrijd van de kampioenspoule. De Heulse ploeg verloor in Zwartemeer met 30-27 van Kremer/Hurry Up. In de eerste helft speelde Quintus een goede wedstrijd waarin het verdedigend goed stond, aanvallend de kansen werden benut en belangrijk als team werd gespeeld. Vanaf het begin controleerde Quintus de wedstrijd met een goed keepende Marco Woltersom. Na de eerste 30 minuten leidde de bezoekers in Drenthe met 17-13. De eerste vijf minuten na de pauze waren beslissend voor het verdere verloop van de tweede helft. Hurry Up had binnen 10 minuten de achterstand van vier doelpunten goed gemaakt en nam voor de eerste keer de leiding met 21-20. Hurry Up was feller en wilde de slechte eerste helft goed maken. Quintus had moeite om weer in het rite te komen na deze tegenslag. De ploeg was verdedigend vaak te laat, het afronden van aanvallen ging te moeilijk en acteerde niet altijd als team. Toch bleef Quintus in het spoor van Hurry Up, maar het slecht uitspelen van een man-meer-situatie en het zelf krijgen van twee keer een twee minuten tijdstraf kostte Quintus in de laatste 10 minuten minimaal een punt. Hurry Up won uiteindelijk met 30-27. Quintus blijft laatste in de kampioenspoule en het behalen van de vierde plaats zou een wonder zijn.

DIOS heeft de vierde wedstrijd in de nacompetitie niet weten te winnen. De ploeg uit Midden-Delfland kon gen revanche nemen tegen DSS-Aristos. De Amsterdammers hadden in Den Hoorn in de laatste seconde de gelijkmaker gescoord en in de reguliere competitie wonnen de Amsterdammers twee keer. Tot revanche kwam het niet voor DIOS. DSS-Aristos bleek wederom te sterk. Na een 14-12 voorsprong na de eerste 30 minuten won DSS-Aristios met 25-22. Carlo van Leeuwen scoorde vijf treffers en was daarmee het productiefst voor DIOS. Streekgenoot Hellas gaat aan de leiding in de nacompetitie. De Hagenaars hebben alle vier wedstrijden tot nu toe gewonnen. Volgende week kan Hellas winnaar worden van de nacompetitie in de uitwedstrijd tegen uitgerekend DIOS. De winnaar van de nacompetitie speelt tegen Hercules voor één plaats in de eredivisie.

Verburch heeft de beslissingswedstrijd tegen Maedilon/VZV verloren. In sporthal Galecop in Nieuwegein bleek de ploeg uit 't Veld net te sterk voor de Poeldijkse ploeg. Na een ruststand van 14-12 in het voordeel van VZV eindigde het duel in een 33-27 overwinning voor VZV. Door deze overwinning heeft VZV het eerste recht op promotie indien een team uit de eerste divisie alsnog uitvalt.