Archief

Veldkorfbal: ongekende spanning in poule CKC Maassluis

Eerste klasse E

Het worden drie spannende laatste speelronden in deze klasse. Van de acht ploegen hebben zes ploegen nog kans op het behalen van de titel. Koploper CKC Maassluis heeft 13 punten uit elf wedstrijden. Nummer zes Fortis heeft 11 punten. CKC Maasluis behaalde na het zaalseizoen het eerste punt binnen na drie nederlagen op rij op het veld. Op het Wipperspark eindigde het treffen tussen de thuisploeg en Korbatjo in een 16-16 gelijkspel. Over twee weken is de topper tussen CKC Maassluis en mede-koploper Futura.

Tweede klasse G

De streekderby tussen Valto en ONDO is geëindigd in een overwinning voor de Lierse ploeg. In een boeiende en spannende derby besliste Valto de wedstrijd gaande weg de tweede helft. Valto won met 9-8 en heeft nog één punt nodig om veilig te zijn. De achterstand van Valto op koploper Oranje Nassau blijft twee punten.

ONDO staat nu vierde en moet in de resterende drie competitieronden alle zeilen bijzetten om zich te handhaven. Dit geldt voor de nummers drie tot en met zeven op ranglijst. Het verschil tussen de nummer drie en nummer zeven bedraagt twee punten.

ODO liet een kans aan zich voorbij gaan om zich uit de zorgen te spelen. Aan de Pomonaplein in Den Haag verloor de Maaslandse formatie van Achilles, dat op een zevende plaats bivakkeert. De Haagse ploeg won met 10-6 van ODO.

Derde klasse K

Dijkvogels is weer een stap dichter bij het kampioenschap gekomen. In Maasdijk won de thuisploeg met 11-8 van Ventura Sport. Dijkvogels kan over twee weken in een rechtstreeks duel met nummer twee Seolto het kampioenschap binnen halen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vier punten met nog drie wedstrijden te gaan.