Archief

Handbal: dames Quintus tweede op NK A-junioren

In de sporthallen Zuid werden vandaag het NK voor A-junioren gespeeld. Uit onze regio deden de dames en heren van Quintus mee.

De dames eindigden als tweede. In de finale bleek E&O duidelijk te sterk voor de Heulse ploeg: 10-18. Na de eerste helft leek het er niet op dat Quintus met een groot verschil zou gaan verliezen. De ruststand was 7-7. In het tweede bedrijf wist E&O voordeel te halen uit door fysieker handbal.

De dames bereikten de finale door als eerste te eindigen in hun poule. In de halve finales won de Heulse ploeg na een voorsprong van 12-4 bij rust met 19-8 van DSVD.

Om de halve finale te bereiken moest eerst de poulefase worden doorlopen. De Heulse ploeg won alle poulewedstrijden. In de openingswedstrijd won Quintus van titelverdediger Westfriesland/SEW. De wedstrijd eindigde in een 18-12 zege. In het tweede duel versloegen de Heulse dames het Limburgse BFC met 15-12. In de laatste poulewedstrijd werd Zenderen Vooruit verslagen met 24-7.

De heren plaatsten zich net niet voor de halve finales. Het was sneu voor de Heulse ploeg want op één doelpunt verschil werd de laatste vier niet gehaald. De wedstrijd om plaats 5 en 6 werd tegen HVV Donor gespeeld. Quintus won met 22-16.

In de poule verloor Quintus twee van de drie poulewedstrijden. In de openingswedstrijd verloor de Heulse ploeg van Kras/Volendam met 12-9. De revanche kwam tegen Eurotech/BEVO. Quintus won met 12-8. In de laatste poulewedstrijd verloor Quintus met 13-6 van Swift.

Categorieen:
Algemeen