Archief

Dario Fo naar Concertgebouw en Hilversum

De Poeldijkse cultuuronderneming Dario Fo tekent op woensdag 22 mei mede voor de uitvoering van de Dreigroschenoper in Het Concertgebouw in Amsterdam. Dit gebeurt in het kader van het 125-jarig bestaan van deze cultuurtempel.

Dario Fo heeft de uitvoering van het beroemde werk van Kurt Weill en Bertolt Brecht op zich genomen in samenwerking met Asko|Schönberg, met wie de Westlanders in 2011 de opera Oresteia op het podium brachten.

Meer dan honderd zangers en zangeressen uit Westland en Midden-Delfland komen op 22 mei in Het Concertgebouw in actie, samen met Janne Schra, Betty Schuurman, Sven Ratzke en Kees Jan de Koning, onder regie van Wilma Sekrève. Bij voldoende belangstelling uit onze regio rijdt er speciaal een bus vanuit Poeldijk naar Amsterdam.

Dit weekeinde reist het Theaterkoor Dario Fo overigens naar Hilversum. Het koor is zondagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur te beluisteren in een live-uitzending op Radio 2, in het programma Hemelbestormers. Het koor zal twee stukken zingen. Behalve een eigen lied, gaat het om het inmiddels roemruchte Kroningslied van John Ewbank, maar dan in een speciaal arrangement, gemaakt door Dario Fo's Boudewijn Ruigrok.