Archief

Zeven lintjes in Maassluis

Zeven Maassluizers hebben vrijdag een koninklijke onderscheiding gekregen. Zes van hen werden benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau en kregen de bijbehorende versierselen in de Grote Kerk in Maassluis uitgereikt. Één inwoner mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Zij kreeg haar lintje op het ministerie van Defensie, uit handen van de minister.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau is benoemd:

Marjan Groen, omdat ze zich zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor de cultuur in Zuid-Holland. Zij startte haar museumcarrière bij het Gemeentemuseum in Maassluis en ging later aan de slag als directeur van het Mariniersmuseum in Rotterdam. Ze zette zich ook in voor onder meer de Nederlandse Vereniging voor Militaire Historie, Stichting Waterweg Cultuurprijs en Vereniging van Musea in Zuid-Holland.

Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Cees Brons - Inzet voor onder meer verschillende lokale afdelingen voor de VVD, de Culturele Raad Maassluis, Stichting Culturele Evenementen Maassluis en de Stichting 400 jaar Maassluis.

Piet Bouterse - Verdienstelijk gemaakt voor de voor de Hervormde Gemeente en de Protestante Gemeente te Maassluis.

Lenie Cats- Verdienstelijk gemaakt voor de Hervormde Gemeente en de Protestante Gemeente te Maassluis en de Maassluisse Volleybal Club en het Seniorenkoor Ons Genoegen in Maassluis

Mienke Françoijs- Verdienstelijk gemaakt voor de Hervormde Gemeente en de Protestante Gemeente te Maassluis. Was onder meer directeur van verzorgingstehuis Zonneweelde en voorzitter van de Nederlandse Christen Vrouwen Bond (NCVB) Maassluis-West.

Riet Le Kluse-Poot - Heeft zich in het bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de korfbalsport. Bij CKC Maassluis verzorgt ze het wedstrijdsecretariaat, is ze coach, trainer en organisator van de jeugdkampen.

Huib Smit - vanwege met name zijn inspanningen voor de Vereniging van Recreatietuinders De Vluchtheuvel te Maassluis. Hij is lid van het bestuur, organiseert activiteiten en is de vraagbaak voor de tuinleden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen