Archief

Woonunits arbeidsmigranten mogen blijven staan

Amarylliskweker Knoppert in 's-Gravenzande mag zijn Poolse werknemers van de Raad van State huisvesten in de woonunits die hij bij zijn bedrijf heeft neergezet. Het hoogste rechtscollege van het land heeft het hoger beroep van twee collega-tuinders tegen de door de gemeente verleende vergunning deze week afgewezen.

Vorig jaar zette Knoppert units neer, waarin maximaal 60 mensen worden ondergebracht. Hoewel dat in strijd is met het bestemmingsplan, kreeg hij toch vergunning van de gemeente onder voorwaarde dat de units er maximaal vijf jaar staan. De buren, die vinden dat de units te dicht op hun kassen staan en de gebruikers te veel overlast veroorzaken, stapten naar de rechter maar kregen daar nul op het rekest.

Ook bij de Raad van State hebben de buren van Knoppert nu bot gevangen. Ze brachten de overlast tijdens de zitting vooral in relatie met een te verwachten overschrijding van de geldende maximumsnelheid van 30 km/u. "De handhaving van de maximumsnelheid is echter een aspect dat niet bij deze procedure kan worden betrokken, "aldus de bestuursrechter. Ook wat betreft de afstand tussen kassen en units vindt de Raad van State dat de rechtbank het bezwaar terecht heeft afgewezen.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen