Archief

Fracties stellen voorwaarden aan ketelhuis

De meerderheid van de Hoekse deelraad is donderdagavond akkoord gegaan met de bouw van een nieuw ketelhuis voor woningen aan de Strandweg Noord en Zuid, maar stelt daaraan wel voorwaarden. VVD, CDA en Hoekse Zaken willen dat het bouwwerk in het Voorduin op zal gaan in de omgeving en dat het goed bestand wordt gemaakt tegen vandalisme.

Een noodketel, die nu in een zeecontainer op het parkeerterrein aan de Strandweg staat, is aan vervanging toe. Deze winter zaten de 160 aangesloten gezinnen al een aantal keer zonder warmte en warm water. De deelgemeente heeft daarom een locatieonderzoek uitgevoerd, waarbij de locatie in het Voorduin als beste uit de bus komt.

PvdA en Leefbaar Hoek van Holland stemden tegen. Ook de VVD, het CDA en Hoekse Zaken zijn niet blij met bebouwing in het Voorduin. Maar deze fracties stemden voor, omdat dit de minst kwade oplossing is en omdat ze de bewoners niet nog een winter in de kou willen laten zitten.

De fracties wilden ook per se nu een beslissing nemen, omdat de gemeente Rotterdam dat doet als in 2014 de deelgemeenten ophouden te bestaan. Hoek van Holland heeft dan alleen nog een commissie met een adviserende functie.