Archief

29 Westlanders krijgen een lintje

In totaal 29 Westlanders hebben vrijdag ter gelegenheid van Koninginnedag een koninklijke onderscheiding gekregen. In De Leuningjes in Poeldijk kregen 27 de versierselen opgespeld door burgemeester Sjaak van der Tak, twee Westlanders konden wegens verblijf in het buitenland niet aanwezig zijn.

Tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

De heer C. Hofman uit Naaldwijk, voor zijn activiteiten binnen de Protestantse Gemeente Naaldwijk. Ook was hij voorzitter van de begeleidingscommissie van verpleeghuis De Kreek en voorzitter van de gezamenlijke cliëntenraad van De Kreek en Sonnevanck. Sinds 2004 is hij bestuurslid en waarnemend voorzitter van de PCOB, afdeling Naaldwijk-Honselersdijk.

De heer A.I. Kleijberg uit Poeldijk, die voorzitter was bij badmintonvereniging Quintus, handbalvereniging Van der Voort Quintus, Sportfederatie Quintus en Stichting Tophandbal Quintus. Later bekleedde hij diezelfde functie bij het Nederlands Handbal Verbond, afdeling Zuid-Holland en wielervereniging Westland Wil Vooruit.

De heer N.B.M. Poort uit Honselersdijk, voor zijn functies binnen het kerkelijk leven vanaf 1982. Ook bekleedde hij in het verleden verschillende functies binnen de vakcentrale CNV en deStichting Bibliotheek Naaldwijk. Sinds 2004 zit hij in het bestuur van Cantate Domino in Den Haag en sinds 2006 bij de Kamer van Koophandel.

De heer P.A.M. van der Valk uit Wateringen wordt geridderd vanwege zijn activiteiten als bestuurslid van diverse organisaties in de bouw. Van 1986 tot 1999 was hij daarnaast voorzitter van het rooms-katholieke schoolbestuur Kwintsheul en Wateringen. Tevens is hij medeoprichter en voorzitter van Stichting Vrienden en ouderen Wateringen en Kwintsheul.

Tot lid in de Orde van Oranje-Nassau zijn benoemd:

Mevrouw J.C.M. Bosma te Wateringen - Organist en secretaris van het Christelijk Gemengd Koor Cantilene.

De heer L. Christoffels te 's-Gravenzande - Oud-bestuurslid van het Nederlandse Rode Kruis, afdeling 's-Gravenzande en docent aan de Volksuniversiteit.

De heer S.C.M. van Bergenhegouwen te Honselersdijk - Vrijwilligerswerk bij De Zonnebloem en M.O.V. (Missie Ontwikkeling Vrede)- werkgroep in Honselersdijk.

Mevrouw J.E.M. Bultink-Loof te Naaldwijk - Verdienstelijk gemaakt als medeorganisator van het Internationaal Toernooi en het jaarlijkse Mixtoernooi van handbalvereniging Wings in Den Haag.

De heer C.J.M. van Dijk te 's Gravenzande - Sinds 1982 koster in de Heilige Lambertuskerk in Heenweg.

De heer L.J.M. Dukker te De Lier - Vrijwilligerswerk bij De Ark van de rooms- katholieke Parochie De Lier, verzorgingstehuis De Triangel en jeu-de-boulesvereniging 'De Boullier.

Mevrouw N.P. Elgersma-Doorduin te Maasdijk - Vrijwilligerswerk bij bibliotheek Maasdijk, de schoolbibliotheek van ISW en het asielzoekercentrum in De Lier.

De heer J. van Essen te Naaldwijk - Verdienstelijk gemaakt bij verschillende stichtingen die zich inzetten voor hulpacties ten behoeve van de allerarmste in verschillende landen.

De heer L.J.C. Kesselaar te De Lier - Vrijwilliger en voorzitter van het Liers Sport Overleg. Sinds 2002 gastheer van wijkcentrum 't Anker.

De heer C.A.J. Koehler te Naaldwijk - Actief geweest in verschillende functies binnen voetbalclubs Gabriel Dell' Addolorata in Den Haag, HVV in Bernisse en RKVV Westlandia in Naaldwijk.

De heer R.A. Langkemper te Naaldwijk - Vrijwilligerswerk bij Scouting Rambonette, Stichting Kindervakantiewerk, Stichting Avond Vierdaagse Naaldwijk en Woonzorgcentrum Veenhage te Nootdorp.

Mevrouw M.E.A. Mos-Reijnhout te 's-Gravenzande - Verdienstelijk gemaakt binnen de Gereformeerde Kerk in 's-Gravenzande.

De heer JJ.F. Nadorp te Naaldwijk - Vrijwilliger bij onder meer Kringgroep Westland Duitse herders en peuterspeelzaal Sam Sam in Naaldwijk.

Mevrouw M.A.M. Nederpel-van Holsteijn te Kwintsheul - Vrijwilligerswerk bij bibliotheek Westland en de St. Andreasparochie te Kwintsheul.

De heer J.C. van Paassen te Naaldwijk - Oud-bestuurslid en pr-functionaris van de handbalvereniging ODIS in De Lier en actief bij Kom in de Kas Westland en het Varend Corso Westland.

De heer E.J.F.M. Schooneman te Wateringen - Actief in verschillende functies bij de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs Pieter van der Plasschool Wateringen.

Mevrouw E.A.C. Spreen-van der Eijk te 's Gravenzande - Verdienstelijk gemaakt binnen Stichting Jeugdwerk Heenweg.

De heer A. van Spronsen te Monster - Sinds 1974 secretaris, penningmeester en voorzitter van Stichting Monsterse Wielerdag te Monster en secretaris van Stichting Omloop van de Glazen Stad en lid van het jurykorps bij de KNWU.

De heer T. van Straalen te Monster - Verdienstelijk gemaakt in de gemeenteraad van Monster en als diaken van de Hervormde Gemeente Monster.

Mevrouw A. Vellekoop-Tamerus te 's-Gravenzande - Voormalig hoofd van het Gemeenschapswerk (bezoekwerk voor ouderen) in wijk zuid van de Gereformeerde Kerk van 's-Gravenzande.

De heer J.C.L. van Vree te Kwintsheul - Actief binnen verschillende functies bij de afdeling Handbal van de Omnivereniging Quintus.

Mevrouw H.C.S. Zeeman-van Balen te Monster - Verdienstelijk gemaakt als EHBO'er bij verschillende evenementen.

De heer F.J.J. Zwinkels te Kwintsheul - Vanaf 1990 actief als vrijwilliger bij de St. Andreasparochie in Kwintsheul. Daarnaast is hij vanaf 2001 penningmeester van de Katholieke Bond voor Ouderen, afdeling Kwintsheul.

De heer T. van Bree en mevrouw C.W.M. Sta- Bol worden ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zijn afwezig vanwege vrijwilligerswerk in Kroatië en worden later gedecoreerd.