Archief

Globaal parcours Westland Marathon bekend

Het gewenste parcours voor de Westland Marathon 2014 is bekend. De organisatie moet nog goedkeuring verkrijgen van de autoriteiten, die de route onder meer op verkeersveiligheidsaspecten zullen toetsen. Dit is donderdagmiddag bekend geworden bij de oprichting van de stichting Westland Marathon door de samenwerkende atletiekverenigingen AV Waterweg Maassluis, Thof Running Maasland en het Westlandse Olympus '70.



De marathon start in Maassluis-West. Via de Westlandseweg loopt de route onder rijksweg A20 door naar Maasland. Vervolgens gaan de lopers naar De Lier, Maasdijk, Hoek van Holland, 's-Gravenzande, Naaldwijk en langs de Maasdijk naar de finish in Maassluis. De marathon wordt gehouden op zondag 25 mei volgend jaar.



Het evenement wordt in ere hersteld ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van Maassluis. De Westland Marathon werd tussen 1969 en 1997 jaarlijks georganiseerd. Het grootste deel met start en aankomst in bakermat Maassluis, maar de laatste jaren was dat bij Bloemenveiling FloraHolland in Honselersdijk.



De organisatie schat in, dat er zeker honderd vrijwilligers nodig zijn om het evenement te laten slagen. Ze vraagt potentiƫle vrijwillgers om zich nu al aan te melden bij een van de organiserende verenigingen.