Archief

Bomen Haven worden verwijderd of gesnoeid

Langs de Haven in Maassluis zullen veertien bomen worden gekapt en de blijvende, beeldbepalende bomen zullen flink gesnoeid worden. De wortels van de bomen groeien namelijk aan de oppervlakte en ze duwen daardoor de bestrating omhoog, wat gevaarlijke situaties voor het verkeer kan opleveren.

Er wordt al jaren gesproken over het al dan niet kappen van de bomen in het kader van de vervanging van de kademuur. Omdat die vervanging is uitgesteld tot op z'n vroegst 2017, is er gekozen voor een ander aanpak van de bomen. De bomen zijn vanwege hun plek vlakbij de kademuur eenzijdig geworteld. Als er wortels worden verwijderd, zal de boom instabiel worden en kunnen omvallen. Een alternatief voor het verwijderen is het ingrijpend snoeien van de bomen. Nog voor de zomer zullen de bomen aangepakt worden.

Verder is besloten, dat het eenrichtingverkeer in het gedeelte tussen het Havenplein en de Havenstraat wordt omgekeerd. De herbestrating van dit gedeelte is direct aansluitend op de werkzaamheden aan het Havenplein gepland. Naar verwachting vindt de herbestrating in juli en augustus plaats.

Categorieen:
Maassluis Algemeen