Archief

Webwinkelcentrum moet euro's in Maassluis houden

Een webwinkel waar alle ondernemers uit Maassluis terecht kunnen om hun producten aan te bieden. Met dit concept wil initiatiefnemer Jaap van Harten de winkeliers in de stad helpen om de euro's die Maassluizers normaal buiten de gemeentegrens uitgeven, binnen de stad houden.

"Sinds ik bij een bijeenkomst van de Maassluise Ondernemers Federatie ben geweest, weet ik hoe moeilijk ondernemers het hebben", aldus Van Harten. "Al lange tijd doet zich in Maassluis het verschijnsel voor, dat een groot deel van de inwoners inkopen doet in omliggende plaatsen als Vlaardingen, Rotterdam en Naaldwijk." Hierop is het idee ontstaan om een webwinkel te ontwikkelen.

Volgens hem willen tal van ondernemers wel een webwinkel beginnen, maar ontbreekt het vaak aan tijd en kennis en zijn de kosten te hoog. Het voordeel van een collectieve website is volgens Van Harten, dat ondernemers met een scherp tarief hun producten kunnen aanbieden.

De website zal overigens niet alleen voor winkeliers zijn, want ook horecaondernemers kunnen zich er profileren. De webwinkel moet op 1 juni opengaan. Op 8 mei zal Van Harten het concept aan geïnteresseerden presenteren in het Ondernemershuis Maassluis.