Archief

Van theorie-lokalen naar opleidingsrestaurant

Het Albeda College in Maassluis neemt op 13 mei zijn nieuwe locatie in Servicecentrum De Vloot in gebruik. Bijzonder aan de nieuwe locatie is, dat leerlingen daar direct de opgedane kennis in de praktijk kunnen brengen in het opleidingsrestaurant en de kapsalon. Bewoners van het servicecentrum en mensen van daarbuiten kunnen gebruik maken van dit aanbod. Ook de beveiligers kunnen hier praktijkervaring opdoen.

In aansluiting op het Albeda College nemen ook Seniorenwelzijn, Gemiva-SVG Groep (ondersteuner van mensen met een handicap), Centrum voor paramedische hulp en alternatieve geneeswijzen, thuiszorgdienst Careyn, Servicepunt VraagRaak en Stichting Kinderopvang Maassluis hun ruimte in het servicentrum in gebruik.

De diverse organisaties gaan samenwerken om diensten aan te bieden. Zo werken bijvoorbeeld het Albeda College, Stichting Kinderopvang Maasluis en Seniorenwelzijn samen aan projecten voor senioren en kinderen. De studenten doen praktijkervaring op en de kinderen en senioren krijgen bijvoorbeeld een leuke activiteit.

Categorieen:
Maassluis Algemeen