Archief

Rotterdamse fracties willen duidelijkheid over Fort

De VVD en het CDA in de Rotterdamse gemeenteraad willen van het college van B en W duidelijkheid over het Fort in Hoek van Holland. Volgens de fracties duurt het te lang voordat duidelijk is of er definitief een nieuwe huurder komt en of de Stichting Fort aan den Hoek van Holland onderdeel kan blijven uitmaken van de veste.

Voor het fort is een nieuwe huurder gevonden, omdat de stichting de huurverhoging die dit jaar is ingegaan niet kan betalen. Een bemiddelaar moet er voor zorgen dat de twee partijen op een of andere manier in de toekomst met elkaar kunnen optrekken. Er loopt echter ook nog een rechtszaak van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland tegen de gemeente Rotterdam.

Ook de fracties van de PvdA en Leefbaar Hoek van Holland hebben deze week vragen gesteld aan hun dagelijks bestuur. Dit omdat er in de gesprekken rond het Fort verwarring blijkt te zijn ontstaan over de horeca-vergunning die geldt voor het Fort. Het dagelijks bestuur zou hebben gezegd dat die er niet is, terwijl de fracties het tegendeel menen.