Archief

'Preventiemotie' wietteelt weggehoond

In de gemeenteraad van Westland werd dinsdagavond een motie over het behoeden van het Westland voor mogelijke legale wietteelt overbodig geacht. De motie was aangekondigd door Westland Verstandig LEO 2.0 naar aanleiding van bespiegelingen uit met name D66-hoek in Rotterdam en Den Haag.

Aangezien de Tweede Kamer inmiddels heeft laten weten, geen heil te zien in legale teelt van wiet, stelde fractievoorzitter Rijneveen van GemeenteBelang Westland voor om het onderwerp van de agenda te halen. Maar daar wilde raadslid Leo Geubbels niet van weten. Hij wenste toch graag een preventief signaal afgeven.

Geubbels hield een betoog over bedreigingen op het gebied van onder meer imago en criminaliteit, maar zag zich geconfronteerd met een niet-geïnteresseerde gemeenteraad. Andere fracties vonden de motie volstrekt overbodig. Burgemeester Van der Tak merkte diplomatiek op, dat "de motie te vroeg komt en niet bijdraagt aan het beleid". Geubbels wilde 'm toch in stemming brengen en zag alleen de fractiegenoten van Westland Verstandig LEO 2.0 vóór stemmen.

Categorieen:
Westland Algemeen