Archief

Laan 1940-1945 krijgt rotondes

Naar alle waarschijnlijkheid zullen er rotondes worden aangelegd op de Laan 1940-1945, de hoofdtoegang van Maassluis. Zeker is, dat de weg een flinke opknapbeurt krijgt om het aanzien, waaronder de groenstructuur, aantrekkelijker te maken. Volgens plan moet dat in 2014 gebeuren.

Hiervoor werden dinsdagavond aan de gemeenteraad twee onderzoeken gepresenteerd: één vanuit het oogpunt van verkeersdeskundigheid en het andere vanuit het perspectief van de leefomgeving, waaronder het groen.



Verkeersdeskundigen opperen bij het kruispunt Vermeerlaan met de Laan 1940-1945 een dubbelbaans rotonde. Op het kruispunt P.C. Hooftlaan met de Laan 1940-1945 is ook een rotonde voorzien, maar dan een enkelbaans. Volgens het onderzoek is de verkeersintensiteit hier minder, omdat er op de eerste rotonde al auto's afslaan. Op het kruispunt met de Prinses Julianalaan zouden verkeerslichten moeten blijven staan. Voor een rotonde hier is te weinig ruimte.



Tussen de eerste en de tweede rotonde zou een eenbaansweg voldoende zijn, op basis van een verkeersprognose tot 2025. Bij de raadsleden heerste echter over het algemeen het gevoel, dat dit problemen kan opleveren. Dit betreft met name in geval van calamiteiten of wanneer de Beneluxtunnel dicht is en er massaal gebruik wordt gemaakt van de veerpont.

Nog voor de zomer worden de omwonenden geïnformeerd en daarna, waar het kan, bij de verdere ontwikkeling betrokken. Het is de bedoeling om in het derde kwartaal twee opties bij de gemeenteraad neer te leggen: een basis- en een uitgebreide variant. Als alles voorspoedig verloopt, kunnen de werkzaamheden volgend jaar beginnen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen