Archief

'Ik sta op de Fred Racképlaats'

De parkeerplaats bij sportvereniging Verburch, op de hoek van de Arckelweg en de Wateringseweg in Poeldijk, krijgt de naam 'Fred Racképlaats'. De in Ter Heijde wonende journalist overleed op 1 mei 1996 op deze parkeerplaats aan een hartstilstand. Het straatnaambord wordt op 1 mei a.s. onthuld door voormalig schaatser Peter Nottet.

Fred Racké, geboren op 15 augustus 1937, werd eind jaren zestig bekend als sportverslaggever. Hij verwierf landelijke bekendheid, toen hij in 1975 in dienst trad van NOS Televisie, waar hij zich specialiseerde in wielrennen en schaatsen. Van 1975 tot 1979 was hij daar chef Sport. Vanaf 1979 werkte hij als freelancer.

Verder was Racké onder meer presentator van het NOS-radioprogramma 'Met het oog op morgen', directeur voorlichting van het Nationaal Bureau voor Toerisme en woordvoerder van het North Sea Jazzfestival.

Het voorstel om de parkeerplaats de naam Fred Racképlaats te geven is afkomstig van een burger. De commissie Naamgeving van de gemeente Westland ziet als bijkomend voordeel, dat het geven van een naam deze parkeerplaats beter vindbaar maakt voor hulpdiensten. In de directe omgeving liggen nog enkele parkeerplaatsen, waardoor er bij noodsituaties verwarring zou kunnen ontstaan.

De commissie Naamgeving moedigt Westlanders aan om suggesties voor nieuwe straatnamen aan te dragen via adres@gemeentewestland.nl. Deze suggesties worden actief betrokken bij nieuwbouw en herstructurering.