Archief

Weer vragen over Fort

De fracties van PvdA en Leefbaar Hoek van Holland willen van het dagelijks bestuur duidelijkheid over de verwarring die is ontstaan met betrekking tot vergunningen en gesprekken rond het Fort.

De fracties zeggen, dat het dagelijks bestuur eerder heeft aangegeven dat horeca in het fort illegaal zou zijn. Volgens het bestuur van het fort zou er wel degelijk een vergunning zijn. De fracties willen weten waarom het dagelijks bestuur heeft gezegd dat die vergunning niet bestond en als ze dit wel gedaan heeft, waarom er niet gehandhaafd is.

Ook heeft het dagelijks bestuur eerder aangegeven, dat de nieuwe huurder in gesprek is met Stichting Atlantikwall. Volgens de fracties heeft het bestuur van deze stichting aangegeven, dat dit niet het geval is. Ook hierover willen de fracties meer duidelijkheid.

Op dit moment loopt er nog een kort geding, dat Stichting Fort Hoek van Holland heeft aangespannen tegen de gemeente Rotterdam. Hiermee wil de stichting voorkomen, dat zij binnen een paar maanden moet verhuizen om plaats te maken voor de nieuwe huurder. Voor het Fort is een nieuwe huurder gevonden, omdat de stichting de flinke huurverhoging niet kan betalen.