Archief

Nieuw datacentrum in Naaldwijk

In Naaldwijk is een hypermodern datacentrum voor bedrijven in gebruik genomen. Daarmee wordt ingespeeld op de behoefte bij ondernemingen om digitale, bedrijfskritische informatie zo onkwetsbaar mogelijk op te slaan en altijd ter beschikking te hebben.



Het datacentrum kan vergeleken worden met een Citybox, een verzamelgebouw van kleinere opslagruimtes. In dit geval is Greenhouse Datacenters de citybox en IPS de infrastructuur-leverancier. Zij zullen vanuit het datacentrum de dienstverlening verzorgen. Bij dit centrum gelden zeer strenge veiligheidsnormen. Zo kan alleen na een biometrische gezichtsherkenning het pand betreden worden. Verder is er 24 uur per dag toezicht door een bewaker met onder meer behulp van camera's.



Datacentra worden vaak gezien als energieslurpende bedrijven. Greenhouse claimt het groenste centrum van Nederland te zijn. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van een koelingsysteem dat werkt op buitenlucht. Wanneer de temperatuur boven de 26 graden uitkomt, wordt er natuurwater opgepomt en gebruikt ter koeling. Daarnaast zijn er dubbele stroomvoorzieningen, beveiligd met accu's en generatoren, mochten er problemen zijn met de energielevering.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen