Archief

'Geen fraude bij migranten geconstateerd'

De gemeente Westland heeft tot dusver niet kunnen constateren, dat arbeidsmigranten die zich hebben ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie daarmee frauderen. Dat laat een woordvoerder desgevraagd weten naar aanleiding van een uitzending van KRO Brandpunt. Daarin werd fraude met zorg- en huurtoeslag door Bulgaren en Roemenen aangekaart.

De gemeente stelt, geen inzicht te hebben in wat andere overheidsinstanties constateren. "Dat er fraude met de toeslagen wordt gepleegd, komt door gebrek aan controle door de Belastingdienst, de twijfelachtige wijze van toekenning van de toeslagen (eerst toekenning en betaling, pas daarna controle) en het niet sluitende datasysteem van de overheid", laat de gemeente in een reactie weten.

Volgens Westland werkt het feit dat overheidssystemen niet zijn gekoppeld, fraude in de hand. "De vraag is, welke lessen nu worden getrokken. Als Westland pleiten wij bij de minister voor een sluitend datasysteem en stevige controle." De gemeentelijke basisadministratie zou daarbij leidend moeten zijn.

Categorieen:
Westland Algemeen