Archief

Vitis zoekt vrijwilligers voor nieuw project

Vitis Welzijn zoekt vrijwilligers voor een nieuw te starten project in Westland: mensen die in een sociaal isolement zitten, een steuntje in de rug bieden. Daarbij staat hun thuissituatie centraal. Het project zal twee jaar onder begeleiding van Mensframe worden uitgevoerd. De vrijwilligers zullen een en ander steeds meer zelfstandig gaan overnemen.

Een aantal huizen en huishoudens in Westland zal een kleine metamorfose ondergaan. Er zal gebruik gemaakt worden van creatieve oplossingen, denk aan het opknappen van bestaande meubels of het aanbrengen van een muurschildering. De vraag van het deelnemende huishouden staat centraal.

Voor dit project zijn diverse soorten vrijwilligers nodig. Het gaat in de eerste plaats om mensen die, na begeleiding, in de toekomst zelfstandig een intakegesprek kunnen voeren en een stappenplan kunnen opstellen.

Daarnaast zijn vrijwilligers nodig die dat plan kunnen helpen uitvoeren. Die bijvoorbeeld daadwerkelijk een meubelstuk opknappen of een muurschildering aanbrengen. Deze vrijwilligers worden voor een specifieke klus ingezet, afhankelijk van de capaciteiten die men heeft. Dit vrijwilligerswerk heeft een meer incidenteel karakter.

Ten slotte worden ook vrijwilligers gezocht, die huishoudens na deelneming aan het project volgen als een soort maatje.

Het project is getiteld 'Kleine ingrepen, mooie gevolgen'. Geïnteresseerden kunnen reageren op de vacature via www.vitiswelzijn.nl of via de mail vrijwillige-inzet@vitiswelzijn.nl. Voorafgaand aan de start van het project wordt een informatieavond georganiseerd. Ervaringen van een voorgaand project in Leerdam worden hierin meegenomen.

Het project is mogelijk gemaakt door financiering door Fonds Westland, Loswal de Bonnen en het Coöperatiefonds van de Rabobank.

Categorieen:
Westland Algemeen