Archief

Stemmen op tegeltatoeages

Inwoners van Maassluis kunnen vanaf nu stemmen op hun favoriete tatoeages, die uiteindelijk op acht trottoirtegels in woonwijk Het Balkon moeten komen. Er zijn elf inzendingen genomineerd en iedereen kan op maximaal drie tatoeages stemmen.

Alle persoonlijke tatoeages van de inzenders, de betekenis ervan en de motivatie om deze te laten plaatsen, worden geëxposeerd van maandag 22 april tot maandag 13 mei in de bibliotheek van Maassluis. Ook via de website van de gemeente zijn de inzendingen te bekijken en kan een stem worden uitgebracht.

Van de elf inzendingen is bijna de helft een afbeelding van een anker. Om straks in het straatbeeld voldoende variatie te krijgen, is met de kunstenares Karin Colen besloten om de vier door het publiek meest gekozen zeemanstatoeages in de tegels te laten vereeuwigen. Vier andere tegeltatoeages worden door de kunstenares gemaakt.

Na de sluitingstermijn van de expositie en de stemperiode op 13 mei worden de vier tatoeages met de meeste stemmen bekend gemaakt. Nog voor de komende zomervakantie moeten de tegeltatoeages op straat in de wijk Het Balkon van Maassluis liggen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen