Archief

Nieuwe bestemming voor Ouwe Droog

Het Westland kan binnen een aantal maanden weer terecht in de voormalige Ouwe Droog in Naaldwijk. Ben Loomans en zijn vrouw laten het pand op dit moment verbouwen. Hij hoopt in juni zijn grandcafé Arida te openen. De naam is een knipoog naar het verleden, want 'arida' betekent 'droog' in het Latijn.

"We houden een link met het verleden en mengen oud en nieuw. Mensen die binnenkomen, zullen details van vroeger herkennen", zegt Loomans. Het concept is verder wel nieuw. Waar De Ouwe Droog meer gericht was op drank, staat in Arida het eten centraal.

Een eetgelegenheid runnen in crisistijd vindt Loomans aan de ene kant spannend, maar aan de andere kant een uitdaging. "Mijn vrouw en ik dromen er al jaren over om een grandcafé te openen. Toen dit pand leegkwam, was dat voor ons een uitgelezen kans", zegt hij. Het stel prijst zich gelukkig met het karakteristieke pand.

Loomans komt zelf uit Den Haag. Een Westlandse vriend liet hem Naaldwijk kennen en de plaats beviel hem direct. "Den Haag verandert. De mensen worden stugger en de behandeling van personeel laat soms te wensen over. Hier groeten de mensen elkaar nog. Het is gemoedelijker."