Archief

Zondagvoetbal: alleen winst Westlandia en VELO

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de allerlaatste confrontatie tegen Argon gewonnen. De Mijdrechtse ploeg verdwijnt uit het zondagvoetbal en gaat volgend seizoen prestatief verder op zaterdag. In Mijdrecht won Westlandia met 3-0, alle drie doelpunten vielen voor de pauze. Door deze overwinning stijgt Westlandia naar de zesde positie. Volgende week kan de Naaldwijkse ploeg zich veilig spelen en bij winst op FC Hilversum is een ticket voor de nacompetitie binnen.

Eerste klasse B

VELO heeft wederom voor een verrassing gezorgd. De Wateringse ploeg won van runner-up Neptunus-Schiebroek. In Rotterdam eindigde het treffen in een 1-0 zege voor VELO. Enkele weken geleden ging koploper en bijna kampioen VOC over de knie. VELO is nog niet veilig, maar gezien de reeks die de ploeg heeft neergezet lijkt dit een kwestie van tijd.

Tweede klasse C

Het worden nog twee spannende competitieronden voor Schipluiden of het een p/d-plaats kan ontlopen. Op sportpark Keenenburg verloor Schipluiden met 4-1 van Wilhelmus, dat nog strijd voor een plaats in de nacompetitie. Nummer 11 Meerburg verraste bij GONA en won met 1-0. Schipluiden heeft 24 wedstrijden gespeeld en staat twee punten voor op Meerburg dat 28 punten uit 23 duels heeft. HVV staat twaalfde met 22 punten uit 22 duels.

Derde klasse A

Den Hoorn heeft de frustraties van het wisselvallig presteren na de winterstop in en tegen Alphen van zich af kunnen spelen. De ploeg uit Midden-Delfland haalde flink uit en won met 7-0. Den Hoorn staat derde met acht punten achterstand op koploper Foreholte. De ploeg uit Voorhout kan volgende weekend kampioen worden.

Derde klasse B

Verburch leed wederom een nederlaag. Na de winterstop kwam de Poeldijkse ploeg 11 keer in actie en kwam één keer tot winst, speelde vier keer gelijk en verloor maar liefst zes keer. Verburch wacht al weer zeven wedstrijden lang op een driepunter. De Poeldijkers hebben nog een overwinning nodig om definitief veilig te zijn, maar door winst van de eerste periodetitel speelt het wel nacompetitie.



Karakteristieken

Argon - Westlandia 0-3 (0-3)


Marcel de Bruijn, Yordy van Beek, Ramon Ripson

Neptunus/ Schiebroek - VELO 0-1 (0-1)

Dirk Lelieveld

Schipluiden - Wilhelmus 1-4 (0-1)

Sjoerd Boks


Verburch - Woerden 0-2 (0-1)

Alphen - Den Hoorn 0-7

Nick van den Bos (2), Donny Slot (2), Merijn Verdouw, Azdin Achalhi, eigen doelpunt