Archief

Kampioen Excelsior Maassluis naar Topklasse

Excelsior Maassluis is zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse B. Het is een historisch kampioenschap, want de mannen uit Maassluis promoveren hiermee naar de Topklasse. Voor het eerst mag daarmee een regioploeg op het hoogste amateurniveau uitkomen. Direct na de uitwedstrijd tegen Alexandria'66 brak een groot feest uit bij de spelers.

Excelsior was zaterdagmiddag met 1-3 te sterk voor Alexandria '66. Het was daarnaast nog afhankelijk van concurrent ASWH, maar dat werkte goed mee door met 1-3 te verliezen van Hoek. Excelsior neemt hiermee negen punten voorsprong op ASWH en is daardoor in de resterende twee duels niet meer in te halen.

Zo'n 300 supporters waren vanuit Maassluis meegereisd naar Rotterdam. Direct na het duel werd de kampioensschaal uitgereikt aan de Maassluisse club.

Excelsior Maassluis is dus de eerste club uit de regio die in de Topklasse mag spelen. Het gaat volgend jaar op bezoek bij klassieke topclubs in het amateurvoetbal als Katwijk, Rijnsburgse Boys, Spakenburg en IJsselmeervogels.

Fotoreportage van de wedstrijd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen