Handbal: dames Quintus winnen laatste wedstrijd

Quintus heeft de mooie overwinning op Fiqas/Aalsmeer geen goed vervolg kunnen geven. De Heulse ploeg moest in de Van der Voorthal haar meerdere erkenning in Palsgroep/E&O. In een matige wedstrijd kregen de supporters vooral in de tweede helft weinig te zien wat betreft het aantal doelpunten. Na een respectabel 10-16 ruststand was er na de pauze weinig te genieten, want beide ploegen sloten af met een 21-23 overwinning van de bezoekers uit Drenthe. De eerste tien minuten wisten beide ploegen elkaar in evenwicht te houden (4-4), langzaam liep de E&O verder weg en na 20 minuten was de stand 6-11. Na 30 minuten gingen beide ploegen rusten met een 16-10 voorsprong voor E&O. In het tweede bedrijf probeerde Quintus dichterbij te komen, echter dat ging moeizaam, verdeigend stond het goed en de kansen werden niet benut. De achterstand werd langzaam kleiner, maar het mocht niet baten. E&O won met 23-21 en wisselde op de ranglijst van plaats met Quintus.

DIOS heeft de eerste zege in de nacompetitie behaald. De eerste twee wedstrijden eindigden in een gelijkspel en een nederlaag. In de eigen Ballonhal won de ploeg uit Midden-Delfland van promovendus Alphadeur/Houten. De eerste helft eindigde in 16-14. Na de pauze behield DIOS de marge van twee en wist uiteindelijk met een marge van vijf treffers te winnen: 28-23. In de reguliere competitie had DIOS al twee keer gewonnen van Houten. Koploper in de nacompetitie is Hellas met zes punten uit drie duels. DIOS heeft drie punten.

Quintus heeft de laatste officiële wedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. In de Van der Voorthal versloeg de ploeg van trainer Alex Curescu Westfriesland/SEW met 32-27. Van de vier ontmoetingen dit seizoen wist Quintus drie keer tot winst te komen.