Archief

Belastingdienst int 50.000 euro bij politie-actie

Bij een verkeerscontrole van afgelopen vrijdag in Maasland, heeft de Belastingdienst 50.000 euro kunnen innen en heeft ze zeven auto's in beslag genomen. Daarbij schreef de politie 55 boetes uit voor technische mankementen aan auto's. Het ging om een controle in het kader van een 24 uurs-actie van de politie in Westland en Midden-Delfland, waarbij de gehele bureaubemanning werd ingezet en er op verschillende locaties controles werden gehouden.

Vrijdagochtend werd afgetrapt met een inbraakpreventieactie in Schipluiden, Wateringen, Maasland en Poeldijk. Daarna werd er in diverse door inwoners aangedragen 30-kilomterzones gecontroleerd op snelheid. Daar werden 67 bekeuringen uitgeschreven. In Poeldijk en Maasland werd een verkeerscontrole gehouden gericht op voertuigen met een buitenlands kenteken. Er werden daar 15 processen-verbaal voor diverse verkeersovertredingen uitgeschreven.

Ook de dierenpolitie kwam in actie. Op verschillende adressen werd de gezondheid van dieren gecontroleerd. In 's-Gravenzande kreeg de eigenaar van vijf pony's een proces-verbaal aan zijn broek omdat de dieren geen eten hadden. Een van de dieren bleek bovendien te lange hoeven te hebben, waardoor het dier moeilijk kon lopen.

In verschillende kernen werd een 'hotspotcontrole' uitgevoerd. Daarbij werd in specifieke wijken gekeken welke verdachte auto's er stonden en wie daar inzaten. Vijftien auto's werden doorzocht en twee personen werden aangehouden: de een vanwege het in bezit hebben van pepperspray, de ander voor het rijden onder invloed en het in bezit hebben van cocaïne. Alle informatie die de actie op heeft geleverd, gaat naar het woninginbrakenteam van de politie.

De 24 uurs-actie werd afgesloten met een horeca- en alcoholcontrole. Bijna 500 bestuurders moesten een blaastest doen. Vijf van hen bleken teveel hebben gedronken. Een van hen, een persoon die dronken achter het stuur zat, reed in op een motoragent. Die hield lichte kneuzingen aan het voorval over.