Archief

'Wietteelt in Westland onbespreekbaar'

De fractie van Westland Verstandig-Leo 2.0 wil dat de Westlandse gemeenteraad en het college van B en W zich onomwonden uitspreken tegen wietteelt in Westland. Dinsdag legt de fractie een motie met die strekking voor aan de raad.

Vorige week kwamen D66 en GroenLinks in Rotterdam en Den Haag met het voorstel om het Westland een centrale rol te geven in de bevoorrading van de coffeeshops in beide steden. Alle legale wiet zou hier moeten worden geteeld. D66 Westland omarmde het plan, maar wethouder El Mokaddem zei er maandag voor WOS-tv al niets voor te voelen.

Westland Verstandig-Leo 2.0 stelt in de motie dat met dit plan de problemen van handhaving in Den Haag en Rotterdam worden afgewenteld op de greenport Westland. De risico's voor de glastuinbouwcluster zijn dan niet te overzien. Bovendien is er in Westland al een zero-tolerancebeleid wat betreft wietteelt en volgens de fractie moet dat zo blijven.

In de motie wordt burgemeester Van der Tak gevraagd Rotterdam en Den Haag per brief te laten weten dat het plan voor Westland onbespreekbaar is. Ook minister Opstelten van Veiligheid en Justitie moet van dit standpunt op de hoogte worden gebracht.

Categorieen:
Westland Algemeen