Archief

Nep-collectanten Hartstichting gespot

Twee jonge vrouwen hebben zich in Maassluis rond de Zuidvliet voorgedaan als collectant van de Hartstichting. Via Twitter werd er gewaarschuwd voor het duo. De dames waren te herkennen aan een groene collectebus. Alle échte collectanten van de Hartstichting in Maassluis hebben een witte bus.

De Hartstichting zelf reageerde ook op Twitter. Ze vindt het voorval heel vervelend. Bij twijfel kunnen Maassluizers altijd vragen om legitimatie voor het mogen lopen van een collecte. Overigens zou het volgens de Hartstichting ook kunnen gaan om een misverstand: het zou kunnen dat een vrijwilliger van een fonds dat ná de Hartstichting mag collecteren een week abuis is.

Collecteren gebeurt nog tot 20 april. Dat is de laatste dag in de landelijke collecteweek van de Hartstichting. De stichting wijst erop dat een collectant een witte bus heeft met het logo van de Hartstichting en een kaartje. Ook wordt er alleen om contact geld gevraagd. Wie denkt een nep-collectant aan de deur te hebben, wordt gevraagd dat de politie en de Hartstichting te laten weten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen