Archief

Westland: schade jaarwisseling 53.465 euro

Aan gemeentelijke eigendommen in Westland is tijdens de jongste jaarwisseling voor 53.465 euro schade toegebracht. Dit staat in de evaluatie die het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gestuurd. De schade is circa 12.500 euro lager dan bij de voorgaande jaarwisseling, maar ligt iets hoger dan de jaarwisseling 2010-2011.

De brandweer is rondom en in de afgelopen nieuwsjaarsnacht minder vaak uitgerukt dan in het recente verleden. Het was nu in totaal 119 keer en in de jongste jaren resp. 141 en 153 keer. Het aantal aanhoudingen is de afgelopen jaarwisseling flink gedaald. Zes personen zijn aangehouden tegenover 25 een jaar eerder. Met de jaarwisseling 2010-2011 waren dit er zelfs 35.

Het college zegt dat het vanwege de overlast, de hoge schadeposten en de ingrijpende bezuinigingen de discussie over de huidige vuurwerktraditie nadrukkelijk blijft volgen. B en W blijven bij het standpunt, dat een vuurwerkverbod voor particulieren, met daaraan gekoppeld centraal georganiseerde vuurwerkshows, de voorkeur heeft.

Categorieen:
Westland Algemeen