Archief

Openbare wc's in kaart gebracht

Wie op pad is in Westland, kan nu op veel plekken terecht voor een toilet. Dat blijkt uit onderzoek van het Platform Gehandicapten Westland (PGW) en de Senioren Advies Raad Westland (SARW). Zij brachten in kaart welke winkels en kantoren hun wc beschikbaar willen stellen voor het publiek. Beide organisaties zijn blij verrast dat ruim 80 locaties dat willen doen.

Woensdagmiddag werd het onderzoek op feestelijke wijze afgesloten in winkelcentrum De Tuinen. Ook blijkt dat tweederde van de beschikbaar gestelde locaties een rolstoelgeschikt toilet heeft. Daarmee is Westland zeer 'gehandicapt-minded', aldus PGW en SARW. De organisaties deelden in De Tuinen flyers uit, zodat het publiek de wc's ook kan vinden.

In december deden beide organisaties nog hun beklaag over het gebrek aan openbare toiletten in de Westlandse winkelgebieden. Om het probleem op te lossen, werd contact gezocht met de gemeente, winkeliers en beheerders van openbare gebouwen. Hen werd gevraagd of ze bereid waren hun wc's openbaar te maken.

Categorieen:
Westland Algemeen