Archief

Fusieplan Excelsior-MSV'71 was te gecompliceerd

Het fusieplan van Excelsior Maassluis met MSV '71 was te groot, te gecompliceerd en het werd al snel in het proces duidelijk, dat het financieel niet haalbaar was. Met name de roulatie van andere verenigingen binnen de gemeentegrenzen om de fusie van de twee clubs te realiseren, bleek snel een brug te ver. Het onderwerp kwam dinsdagavond aan bod tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad aan bod.

Met de verhuizing van Excelsior Maassluis van de Rozenlaan naar MSV '71 aan de Doctor Albert Schweitzerdreef, zou de grond van Excelsior verkocht kunnen worden en als bepalend kostendrager kunnen fungeren. Met deze verhuizing zou honkbalvereniging Gophers, naast MSV '71 echter moeten verhuizen. De aangewezen plek voor deze vereniging was dan weer de oude locatie van Excelsior aan de Rozenlaan. Hier liep het al snel spaak.

Raadslid Luijendijk van de PvdA vroeg de wethouder waarom er niet direct is gestopt met het onderzoek, toen bleek dat de gronden niet verkocht konden worden. Wethouder Van der Wees antwoordde: "Dat had gekund, maar wij hebben er voor gekozen om een andere route te volgen en het hele onderzoek af te ronden en op deze wijze vorm te geven."

Hoewel Van der Wees de teleurstelling van de gemeenteraad deelt, is alles volgens hem niet voor niks geweest. Een jaar geleden was het niet bespreekbaar om het over investeringen in sportverenigingen te hebben. Met dit rapport is er onder meer gekeken naar de knelpunten van bijvoorbeeld de opstalproblematiek. Dit speelt niet alleen bij Excelsior Maassluis en MSV '71 maar ook bij andere sportverenigingen in Maassluis.

Categorieen:
Maassluis Algemeen