Archief

Bloemen kroningsdag: tipje van de sluier

Het Lierse bedrijf Zuidkoop kan niet vertellen welke bloemsoorten op 30 april de Nieuwe Kerk in Amsterdam versieren, maar het bedrijf licht wel alvast een tipje van de sluier op. Vast staat dat de diverse soorten bloemen samen een prachtig kleurenpalet gaan creƫren. De versieringen worden metershoog en passen bij de symmetrie van de imposante kerk.

De ontwerpfase is inmiddels afgerond. Op 23 april duikt het vereerde team van Zuidkoop de Nieuwe Kerk in, om de ondergronden van de arrangementen te plaatsen. Daarna worden de bloemen gesorteerd, waarna deze vanaf vrijdag 26 april worden geschikt.

Ook FloraHolland en Dutch Flower Group zijn betrokken bij de aankleding van de Nieuwe Kerk. De bedrijven grijpen de gelegenheid aan om ten overstaan van de hele wereld Nederland als bloemenland op professionele wijze te presenteren.

In de Nieuwe Kerk legt Willem-Alexander om 14.00 uur zijn eed af en wordt hij ingehuldigd. Die ochtend heeft koningin Beatrix afstand van de troon gedaan in het Paleis op de Dam.

Categorieen:
Algemeen