Archief

Vopak: kortetermijnmaatregelen deze zomer klaar

Deze zomer moeten alle kortetermijnmaatregelen zijn ingevoerd waarmee de regelmatige stankoverlast van op- en overslagbedrijf Vopak aanzienlijk zal afnemen. Dit laat het bedrijf via zijn website weten.

Het is al sinds eind 2012 bekend, dat Vopak bezig is met het terugdringen van stankoverlast door het nemen van tijdelijke en langetermijnmaatregelen. Maar naar aanleiding van de zeventien klachten van maandagavond bij Milieudienst DCMR, wil het bedrijf benadrukken dat het bouwen van stankreducerende systemen tijd kost.

Overigens had het bedrijf naar eigen zeggen op die avond geen stookoliewerkzaamheden opgestart vanwege de ongunstige weersomstandigheden. Opslagtanks zijn evenwel ademend en dat betekent dat ze niet volledig afgesloten zijn van de buitenlucht. Momenteel worden de opslagtanks verder afgedicht en worden nieuwe afzuigkappen op het tankdak geplaatst, waarmee dampen naar een dampverwerkingsysteem kunnen worden geleid.

In de eerstkomende tijd worden continu nieuwe stankbeperkende maatregelen toegevoegd en worden de systemen getest en ingeregeld. Op de langere termijn worden verbrandingssystemen gebouwd om dampen en geuren te verbranden. Dit is volgens het bedrijf de meest effectieve manier om overlast door stank te voorkomen. Het bouwen van deze systemen kost volgens Vopak echter meer tijd.

Categorieen:
Algemeen