Archief

Raad omarmt plannen Koningshoek

De gemeenteraad van Maassluis omarmt de renovatie- en nieuwbouwplannen van winkelcentrum Koningshoek. Zowel de coalitiepartijen als de oppositiepartijen waren over het algemeen zeer positief gestemd. Dit bleek dinsdagavond tijdens een commissievergadering.

De partijen zijn blij, dat er is geleerd van de mislukte plannen van de vorige eigenaar. Deze plannen kwamen niet ver, omdat ze vanwege de omvang onrealistische bleken. Woordvoerder Boeters van Maassluis Belang verwoordde de stemming over het ontwerp met: "Wie zien dit als een geboortekaartje en zien de CITO-toets tegemoet." Waarmee hij doelde op de verdere uitwerking van de plannen.



Diverse partijen, zoals de VVD en de ChristenUnie, maakten wel de kanttekening, dat er een balans moet worden gevonden tussen winkelcentrum Koningshoek en de binnenstad. Raadslid Pleijsier van het CDA ging nog een stap verder en uitte namens zijn fractie zorgen over de kansen voor de binnenstad.

Wethouder Keijzer hoopt nog voor de zomer een contract te kunnen opstellen met Wereldhave, eigenaar van het winkelcentrum. Naar alle waarschijnlijkheid zal het masterplan ook voor de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd worden, waarna het bestemmingsplan opgesteld kan worden.



Zoals de planning er nu uitziet, moet al direct na de zomer begonnen worden met de vernieuwing van Koningshoek. Binnen twee jaar krijgt het huidige centrum een volledige opknapbeurt, waarna het in 2015 moet worden uitgebreid met 8.000 vierkante meter winkeloppervlak.

Categorieen:
Maassluis Algemeen