Archief

Protest tegen vijf fulltime wethouders

De raadsfractie Westland Verstandig-Leo 2.0 protesteert tegen het feit, dat de gemeente Westland weer vijf voltijd-wethouders heeft. Ze wil dat er weer wordt teruggegaan naar de 4,5 fte, zoals was afgesproken in het akkoord van 2010, toen Westland Verstandig in de coalitie zat.

Tot eind vorig jaar had Westland twee wethouders die geen volledige betrekking hadden: Marga de Goeij stond voor 0,7 fte in de boeken en Jan Bogaard voor 0,8 fte. Toen Bogaard was opgestapt, werd zijn opvolger Mohamed el Mokaddem als fulltime wethouder benoemd. Volgens het college is het voor een goede invulling van de portefeuille van De Goeij noodzakelijk om ook haar betrekking naar 1 fte te verhogen.

Westland Verstandig-Leo 2.0 wijst er op, dat het aantal fte's destijds was teruggebracht als gebaar vanwege de vele bezuinigingen die bedrijven en bewoners voor hun kiezen kregen. Ze vindt het geen stijl, dat het college vanaf 1 januari dit jaar vijf volledige fte's hanteert, terwijl de raad niet om goedkeuring is gevraagd. Dat gebeurt overigens alsnog, komende dinsdag.

Categorieen:
Westland Algemeen