Archief

Grote spijbelcontrole in Maassluis

Tijdens een grote spijbelcontrole in Maassluis is gebleken, dat de leerplichtige jongeren zich over het algemeen goed aan de regels houden. In totaal zijn 89 jongeren aangesproken en bij drie personen bestaat het vermoeden dat daadwerkelijk werd gespijbeld.

Opvallend is, dat zo'n 80% van de aangesproken jongeren niet een identiteitsbewijs kon tonen, terwijl dit wel op elk moment mogelijk moet zijn. De gemeente overweegt om in de toekomst samen met de politie een extra controle te organiseren, gericht op het tonen van deze ID-bewijzen.

De controle werd uitgevoerd door dertig studenten en drie docenten van het Albeda College. Samen met drie stagiaires van de politie en medewerkers van team Handhaving en Toezicht van de gemeente kwamen ze in actie bij C1000 aan de Lange Boonestraat, de winkelcentra Koningshoek en Westeinde en de beide treinstations in Maassluis.

Wethouder Van der Wees liep een gedeelte van de controle mee en is tevreden. "Het is goed om op enkele strategische punten in de stad een controle te houden onder leerplichtige jongeren die zich mogelijk onthouden van schoolbezoek."

Categorieen:
Maassluis Algemeen